VITAMIN D3 + K2

29.10KM

Kategorije: ,

Opis

Osnovne informacije o VITAMIN D3 + K2:

Dodatak prehrani Vitamin D3 + K2 je odlična kombinacija
najkvalitetnijeg vitamina D3 i K2 u čvrstim dozama u obliku
tableta. Čak 50 μg (2000 IU) vitamina D3 u serviranju!
Pomaže u održanju normalnih kostiju i zuba,
Pomaže u normalnoj apsorpciji kalcija i fosfora,
Doprinosi u normalnoj razini kalcija u krvi,
Pomaže u normalnoj funkciji imuno sistema,
Pomaže u održavanju normalne funkcije mišića,
Vitamin K doprinosi pravilnoj koagulaciji krvi.

PAKIRANJE / VELIČINA / SERVIRANJA

90 TABLETA U BOČICI/
90 SERVIRANJA

PREPORUKA ZA KORIŠTENJE VITAMINA:

Popiti jednu do dvije tablete dnevno sa vodom prije
obroka.

Ostale proizvode iz grupe vitamina potražite ovde.

Vitamin d3 + k2 dodatne informacije

Vitamin D pripada u grupu vitamina topljivih u mastima. Zahvaljujući UV svjetlosti može se sintetizirati u koži pomoću endogenog kolesterola  (7-dehidrokolesterola). Početna hidroksilacija je na 25-hidroksi vitamin D, metabolizmom u jetri, nakon čega se aktivira hormon kalcitriol ili 1,25 (OH)2 vitamin D. U ljudi i sisavaca se u organizmu stvara D3 vitamin, a u biljnim izvorima nalazi se vitamin D2.

Studije objavljene u The Journal of Alimentary Pharmacology and Therapeutics pokazuju da skoro 50% populacije ima nedostatnu koncentraciju vitamina D u krvi, posebice tijekom zime i ukoliko žive sjeverno od 35. paralele. Nedovoljne količine vitamina D mogu predstaviti javnozdravstveni problem, koji se može korigirati odgovarajućom prehranom i suplementacijom vitamina D. Rizične skupine u pandemiji COVID-19 su osobe starije dobi i polimorbidni bolesnici, upravo one skupine u kojih se ujedno bilježe niske vrijednosti vitamina D u krvi. Vitamin D predstavlja kariku u lancu kompleksnih čimbenika koji doprinose imunosnom odgovoru te stoga održavanje optimalnog statusa vitamina D u krvi strategija koja potencijalno može doprinijeti obrani od infekcija respiratornog sustava, posebice u starijih osoba i bolesnika s komorbiditetima.

Vitamin K (filokinon) je prehrambeni vitamin K. Njegovu apsorpciju pojačava mast iz hrane. Mliječni pripravci za dojenčad su nadopunjeni vitaminom K. Vitamin K je skupina spojeva (menakinona) koje stvaraju bakterije u probavnom sustavu; stvorene količine ne zadovoljavaju potrebe za vitaminom K.

Vitamin K nadzire stvaranje faktora koagulacije II (protrombina), VII, IX i X u jetri. Ostali faktori koagulacije ovisni o vitaminu K su protein C, protein S i protein Z; proteini C i S su antikoagulansi. Metabolički putovi čuvaju vitamin K; kad je on jednom sudjelovao u stvaranju faktora koagulacije, proizvod reakcije, vitamin K epoksid se enzimski pretvara u aktivni oblik, vitamin K hidrokinon.

Za djelovanja o vitaminu K ovisnih bjelančevina potreban je Ca. O vitaminu K ovisne bjelančevine, osteokalcin i matriks γ–karboksi–glutamil (Gla) protein mogu imati važnu ulogu u kosti i drugim tkivima.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “VITAMIN D3 + K2”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.