GAINER MASS BUILDER

116.90KM

Opis

Gainer osnovne informacije:

Šta sadrži ovaj gainer? Kompleks sve u jednom koji je posebno napravljen da podržava
brzi rast, brzi oporavak i izdržljivost.

-100% bjelančevina proteina sirutke,
-Značajke kreatina, glutamina i esencijalnih vitamina
i minerala,
-Kompleks dugog lanca ugljikohidrata,
-Odličan ukus.

PAKIRANJE / VELIČINA / SERVIRANJA

5 kg KESA
50 SERVRIANJA

PREPORUKA ZA KORIŠTENJE:

Miješati 100 grama praha (dvije kašikice) sa 300 ml
vode ili mlijeka.

100 grama:

PROTEINI 32 gr
UGLJIKOHIDRATI 88 gr
MASTI 9 gr
KREATIN MONOHIDRAT 1,5 gr

Ostale proizvode iz kategorije suplementi za trening pogledajte ovdje.

 

Šta su Gainer-i

U osnovnoj definiciji, gaineri su dodaci prehrani sa velikim brojem kalorija. U današnje doba, kad je broj pretilih osoba u porastu, moglo bi zvučati čudno da bi netko posegnuo za nečime što se zove weight gainer (dakle, preparat pomoću kojega se dobiva na tjelesnoj masi). Većina tih ljudi ne uzima nikakvu suplementaciju pa im nabacivanje viška kilograma nije predstavljalo neki veliki napor.

Međutim, ako na istu stvar gledamo iz perspektive nekoga tko je izuzetno tjelesno aktivan, a želi dobiti kvalitetnu mišićnu masu (ne većinom salo), tada posezanje za nekim gainerom možda i ima smisla. Pogotovo je logično razmišljati u tom smjeru ako osoba ima izuzetno brz metabolizam i jako teško dobiva na bilo kakvoj, a ne samo na mišićnoj masi (tzv. hard gaineri – osobe koje trebaju unijeti veću količinu kalorija kako bi napredovali u mišićnoj masi).

Kod takvog je tjelesnog tipa (pretežno ektomorf) bitno da se ne shvati gainere kao nadomjestak redovnom obroku, nego kao dodatak broju obroka koje inače konzumira. Jer, puko nadomještanje obroka nekim gainerom pobija samu ideju postojanja gainera.

Svim gainerima je zajedničko da su visokokalorični pa je, ukoliko se odlučimo za tu investiciju, važno pažljivo proučiti sastav gainera i u skladu sa sastavom doziranje. Sastav makronutrijenata koje sadrži gainer je, dakle, izuzetno bitan.

Glavna “zvijezda” velike većine gainera je šećer u (pre)velikim količinama, a upravo se u tome krije i problem konzumacije gainera i razlog zbog kojega većina onih koji se odluče za gainer dobivaju najviše nekorisne (masne) mase. Što se događa? Šećer izaziva naglo povećanje inzulina u krvi nakon kojega slijedi nagli pad. To naglo podizanje inzulina je poželjno ako smo tek završili trening i trebamo brzo nadomjestiti izgubljene glikogenske rezerve. Nasuprot tome, u bilo koje drugo doba, takav inzulinski skok je nepoželjan jer će najvjerojatnije dovesti do nastanka masnog tkiva budući da tijelo u tom trenutku nema potrebe za tolikim kalorijama iz ugljikohidrata.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “GAINER MASS BUILDER”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *