BEAUTY COLLAGEN

31.30KM

Kategorija:

Opis

Osnovne informacije o beauty kolagen-u:

Beauty Collagen Peptides ima samo jedan sastojak u sebi – 100%
VERISOL® hidrolizovani kolagen. Bioaktivni kolagen peptidi®
VERISOL® posebno su optimizirani za kozmetičke aplikacije,
poboljšavajući kožu, povećavajući elastičnost kože i smanjujući
dubinu bora kao i jačanje noktiju u samo četiri sedmice.
Poboljšava kožu, povećava elastičnost kože,
Stimulira ćelije kože da stvaraju više kolagena,
Smanjuje sitne linije, bore i celulit,
Posebno optimizovani za ljepotu iznutra.

PAKIRANJE / VELIČINA / SERVIRANJA

150 grama u kantici / 60 SERVIRANJA

PREPORUKA ZA KORIŠTENJE:

Jedno serviranje dnevno. Promiješati 2,5 g praha u 200
ml vode. Konzumirajte odmah nakon pripreme.

Još o kolagen-u:

Kolageni je polipeptid,skupina blisko povezanih bjelančevina. Spadaju u glikoproteine. Građeni su kao trostruka bjelačevinska uzvojnica.

On  je gotovo istoznačnica vezivnog tkiva. Vezivno tkivo čine vezivne stanice i međustanična tvari koja ih okružuje. Tvar se sastoji od koloidne otopine ili temeljne tvari i vezivnih vlakana, među kojima su i kolagena vlakna izgrađena od kolagena.

Spada u skeletne bjelančevine uz keratin i elastin.

Osnovni su sastojak kolagenih i retikularnih vlakana u međustaničnoj tvari potpornog tkiva (tvore ga vezivno tkivo, hrskavica i kosti) te bazalnih membrana. Kolageni grade međustaničnu tvar svih vrsta veziva pa ih nazivamo i međustanični cement. Glavna su bjelančevinska komponenta kože, kostiju i vezivnog tkiva. Kolagenske niti (vlakna)su oko oko 80 posto vezivnog tkiva. Pojavni oblici kolagenskih vlakana su netopljiva vlakna, fibrili, mreže i ligamenti.  Kolagen i elastin podupiru vezivno tkivo kao što su tetive i ligamenti.

Njegova vlakna tanki su polimeri bjelančevina i najrasprostranjenija su u tijelu, kojem čine 30% težine. odnosno trećine svih bjelančevina u sisavaca. Osnovna karakteristika im je fleksibilnost. Kolagena je najviše od svih bjelančevina u ljudskom organizmu. Oko 30-35% ukupnih bjelančevina u tijelu su kolageni. 

Aminokiseline tipične za kolagen su glicin, prolin, hidroksiprolin i hidroksilizin. Hidrofilne su pa je ključan u sprječavanju gubitka vode u tkivima. Kolagenska su vlakna otporna prema vlaku. Praktično se ne rastežu, tako da se kod najvećeg opterećenja produže samo 5 posto. Zbog toga on daje čvrstoću i stabilnost tkivu. 

Do danas se zna za 19 različitih vrsta kolagena. Ističu se po važnosti četiri: tipa I u kostima, tipa II u hrskavici, tipa III u embrionalnim tkivima, a kod odraslih u krvnim žilama, maternici i gastrointestinalnom traktu. Ova tri kolagena su 90% kolagena i oblika su fibrila. Kolagen tipa IV je u bazalnim membranama i tvori mrežu.

Ljudski organizam sam sintetizira kolagen. Starenjem stopa obnove pada pa poslije 25. tijelo gubi kolagen po stopi od 1,5% godišnje. Gubljenje kolagena je posljedica i trajnih preopterećenja (vrhunski šport, fizička aktivnost) ili autoimunih bolesti. Čovjeku je kolagen potreban zbog rasta i zamjene istrošenih tkiva, zacjeljivanja i obnove ozlijeđenog tkiva. U nedostatku kolagena tijelo se mijenja te se pojavljuju bore, celulit, suhoća kože, kosa i koža bez sjaja, te narušen oblik tijela, odnosno poremećaje koštano-mišićnog sustava (ukočenost, artritis, mišićne ozljede), poremećaje u funkciji imuno-sustava. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju. 

Posljednjih godina dodaci kolagena, odnosno suplementi kolagena postali su sve više popularni. Većina kolagena za konzumaciju se hidrolizira, što znači da se kolagen razgradio, što olakšava njegovu apsorpciju u tijelo.

 

Ostale proizvode iz kategorije suplemenata pogledajte ovdje.

Naša kompanija GEMEX d.o.o. radi samo sa najboljim proizvođačima.

Psjetite nas na facebooku ili instagramu  povežite se sa nama.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “BEAUTY COLLAGEN”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *