100 % VIT&MIN

23.30KM

Kategorije: ,

Opis

Osnovni podatci za vitamine i minerali u ovom proizvodu:

 

Proizvod je bogat vitaminima i mineralima važnim za tijelo.
Minerali su bitan dio dnevne prehrane, jer se sve manje i
manje mogu naći u hrani dostupnoj na tržištu.
Vitamini pomažu da popune područja koja nisu obuhvaćena
dnevnom prehranom; njihov je sastav odabran kako bi se
omogućio širok raspon hranjivih tvari na način koji osigurava
sinergiju djelovanja.
Kompozicija može, između ostalog, uključivati iznimno
važnu ulogu za magnezij, kalij, željezo, vitamin B, folnu
kiselinu.

PAKIRANJE / VELIČINA / SERVIRANJA

90 TABLETA U BOČICI/
90 SERVIRANJA

PREPORUKA ZA KORIŠTENJE:

Popiti jednu do dvije tabletu dnevno sa vodom prije
prvog obroka.

Ostale proizvode iz grupe vitamina potražite ovde.

Vitamini, supstancije potrebne u malim količinama koje pomažu osnovne biokemijske reakcije u tijelu, sastavni su dio života. U odgovarajućim količinama štite nas od umora, prehlade, usporavaju starenje, smanjuju rizik od obolijevanja, navodno čak i od malignih bolesti. Uz to, omogućuju tijelu da iskoristi ugljikohidrate, masnoće i bjelančevine, nužni su za normalan rast, probavu, mentalne procese i za povećanje otpornosti organizma od infekcija.

Danas se zna da postoji 13 vitamina, od kojih su A, D, E i K topivi u mastima i skladište se u masnom tkivu organizma, a ostalih devet topivo je u vodi i organizam ih ne skladišti, pa se moraju svakodnevno unositi kroz hranu. Višak vitamina topivih u vodi izbacuje se putem mokraće, a višak vitamina topivih u mastima nakuplja se u tijelu, što u većim količinama može biti toksično. Organizam je osobito osjetljiv na prevelike količine vitamina A i D i vrlo dobro zna koliko nam je vitamina potrebno, te nastoji održati njihovu optimalnu razinu u krvotoku.

Minerali su anorganske tvari od kojih je sačinjeno otprilike četiri, pet posto ljudskog organizma. To su esencijalne tvari, što znači da ih organizam ne može sam stvoriti nego ih unosimo putem hrane. Nalazimo ih u tkivima i tjelesnim tekućinama, a nužni su za izgradnju kostiju, mozga, krvi, enzima, hormona i hemoglobina, te za održavanje koncentracije tekućina u organizmu.

Možemo ih podijeliti na makro i mikroelemente. Makroelementi potrebni su nam u većim količinama (natrij, kalij, kalcij, fosfor, magnezij, klor i sumpor), a mikroelemente nazivamo i elementima u tragovima jer su potrebni u malim količinama (željezo, jod, cink, flor, bakar, mangan, krom, molibden, kobalt, selen i vanadij). Minerali se svakodnevno gube iz organizma znojenjem, probavom i disanjem, pa ih treba svakodnevno nadoknađivati. Manjak se javlja zbog nedostatna unosa hranom, povećanih potreba, slabe iskoristivosti ili zbog tjelesnih i emotivnih stresova.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “100 % VIT&MIN”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *